Schildersdag Zweeloo

Graag opgeven voor 23 augustus.

Deelname is gratis.

 

We zijn met de voorbereidingen begonnen voor de jaarlijkse ‘plein air’ schildersdag in Aalden/Zweeloo. Het succes van vorig jaar, met maar liefst ruim 40 deelnemende schilders, óók in corona-tijd, geeft ons hoop op weer een mooie dag.

Nog steeds hebben Zweeloo en omliggende dorpen grote aantrekkingskracht op schilders, net als oude meesters als Vincent van Gogh en Max Liebermann. De omgeving is ideaal om te schilderen, voor zowel professionals als amateurs. Tourist Info Zweeloo organiseert daarom ook in 2021 – in het themajaar ‘Ode aan het Landschap’ –  een SCHILDERSONTMOETINGSDAG. Wij nodigen u hierbij van harte uit 11 september mee te doen.

De natuur als atelier

Deze dag wordt in samenwerking met Kunstenaarsdorp Zweeloo georganiseerd. Deze stichting is een spin in het web voor vele kunstactiviteiten en –uitingen met als motto “Ons Museum is buiten!”. Tourist Info sluit hierbij aan met het motto: “De natuur is ons atelier”. Wij hopen dat de deelnemers zich hierdoor laten inspireren.

Schilderlocaties

Voor dit jaar hebben wij besloten een gebied in het dorp Zweeloo, plus enkele zandwegen, aan te wijzen als mogelijke schildersplek. Mooie landschappelijke gebieden, de oude kerk, boerderijen. Op het bijgaande Kaartje van Zweeloo hebben wij aangegeven waar u een plek kunt innemen. In dit gebied zoeken wij u gedurende de dag op voor een versnapering, en een praatje.

Programma

Om 10.00 uur staat de koffie met heidekoek klaar in Herberg De Aelderstroom aan de Kruisstraat 21 in Zweeloo. Parkeerplek is naast de Herberg.
Na de ontvangst zoekt u uw schilderplek op. U wordt verzocht uw auto niet op de parkeerplaats van de Herberg te laten staan, maar mee te nemen naar waar u wilt gaan schilderen.

Ter afsluiting komen we vanaf 15.00 uur samen in Dorpshuis De Spil aan het Eswegje in Zweeloo. Daar staat weer koffie, thee en een frisdrankje klaar. En, ook hier met inachtneming van de RIVMregels, kunt u dan zien wat er die dag is gemaakt en ervaringen uitwisselen. Wij stellen het zeer op prijs als u samen met ons daar de dag wilt afsluiten.

Meedoen?

Deelname is voor u zonder kosten. U zorgt zelf voor uw schildersmaterialen en lunch. Met het Inschrijf Formulier Zweeloo 2021 kunt u zich aanmelden door het – uiterlijk 23 augustus – ingevuld op te sturen naar: Tourist Info Zweeloo, Aelderstraat 21A, 7854 RN Aalden (tel.: 0591-372299), of uw opgave te mailen, na invullen van de gevraagde gegevens, naar schildersdagzweeloo@magischdrenthe.nl.

U ontvangt t.z.t. uiteraard nog een bevestiging van uw opgave, met nadere informatie.

We hopen u te mogen ontvangen in het mooie, schilderachtige Zweeloo! Heeft u nog vragen? Stel ze, liefst per mail.

Met vriendelijke groet,

Ria Kamps, Anke Kamman, Beatrix Copier

 

Datum

sep 11 2021
Expired!

Tijd

10:00 - 15:00

Locatie

Herberg De Aelderstroom aan de Kruisstraat 21
Zweeloo
Categorie

Organisator

Ria Kamps, Anke Kamman, Beatrix Copier
Email
schildersdagzweeloo@magischdrenthe.nl

Laatste berichten

Tags

buitenschilderdag expositie

Archieven